Kopen van een recreatiewoning, pas op……..

Omdat op dit moment de spaarrente erg laag is zoeken mensen naar mogelijkheden een hoger rendement te scoren op hun spaargeld. Een optie zou kunnen zijn een recreatiewoning te kopen en die dan te gaan verhuren. Op zichzelf een logische optie, maar pas op, aan deze optie kleven toch wel de nodige bezwaren. Reken je dan niet rijk; vakantiewoningen zijn zelden het hele jaar verhuurd. De inkomsten heb je dus niet het hele jaar door. Je wordt gelokt door aantrekkelijke rendementen maar zijn deze rendementen ook gegarandeerd of is dit bijvoorbeeld ook afhankelijk van de bezettingsgraad? Vaak is in dergelijke gevallen de constructie zo, dat je het volledige beheer van je vakantiehuis uit handen moet geven waarbij de beheerder overigens een dikke fee voor zichzelf rekent. Ook heb je in dat geval vaak maar enkele weken de mogelijkheid zelf van je woning te genieten. Een belangrijk punt wat zeker in de beslissing moet meewegen zijn de parkkosten. Je vakantiehuis is in de meeste gevallen gesitueerd op een vakantiepark met faciliteiten waar je als vakantiehuisbezitter flink aan meebetaalt. Soms staan in de kleine lettertjes dat je als eigenaar ook meebetaalt aan de jarenlange saneringstrajecten. Al met al kan dat een aardige aanslag zijn op je rendement.

In deze bijdrage heb ik slechts enkele opmerkingen gemaakt over het te behalen rendement, maar er zijn meer zaken die hier spelen, denk bijvoorbeeld aan de fiscale gevolgen.

Speelt u met de gedachten een vakantiehuis aan te schaffen, neem dan even contact op, dan spreken we alle facetten die bij de aankoop van een vakantiewoning van belang zijn met elkaar door. Hier geldt: een korte tijdsinvestering staat garant voor een langdurig vakantieplezier.